Informacja prasowa: dziennikarka Programu 3. Polskiego Radia laureatką konkursu organizowanego przez Główny Inspektorat Pracy

Sylwia Zadrożna z radiowej Trójki została wyróżniona za popularyzowanie problematyki ochrony pracy, w tym bezpieczeństwa miejsca pracy. 16 stycznia w siedzibie Głównego Inspektoratu Pracy w Warszawie odbyło się uroczyste wręczenie statuetek Salus Publica. Nagrodzeni dziennikarze otrzymali je z rąk Katarzyny Łażewskiej-Hrycko – Głównego Inspektora Pracy. Ogólnopolski Konkurs dla dziennikarzy o „Nagrodę Głównego Inspektora Pracy” ma na celu popularyzowanie problematyki ochrony pracy, w tym bezpieczeństwa pracy oraz zainspirowania mediów do podejmowania tematyki związanej z działalnością Państwowej Inspekcji Pracy. Organizatorem jest Główny Inspektorat Pracy. Kapituła Konkursu wyłania autorów materiałów prasowych, internetowych, audycji radiowych oraz programów telewizyjnych spośród dziennikarzy najbardziej zaangażowanych i przedstawiających problematykę ochrony pracy oraz ukazujących działania ustawowe Państwowej Inspekcji Pracy. Komisja wybierając laureatów brała także pod uwagę profesjonalizm oraz walory popularyzatorskie i publicystyczne uczestników. „Bezpieczne i przyjazne miejsce pracy jest niezwykle ważne dla wszystkich pracowników, dlatego w audycjach ekonomicznych w Programie Trzecim Polskiego Radia często sięgam po tematy z zakresu prawa i ochrony pracy. Staram się podpowiadać naszym Słuchaczom, jakie są ich prawa pracownicze, jak się zmieniają i w jaki sposób o nie zadbać. Cieszę się, że Państwowa Inspekcja Pracy doceniła te audycje i uhonorowała mnie nagrodą” – mówi laureatka Konkursu, Sylwia Zadrożna. Polskie Radio jest największym publicznym nadawcą radiowym w Polsce, emituje autorskie audycje muzyczne, programy publicystyczne, popularnonaukowe, edukacyjne, społeczne, rozrywkowe, familijne, religijne oraz słuchowiska i reportaże. Posiada cztery ogólnopolskie Programy – Jedynkę, Dwójkę, Trójkę, Polskie Radio 24 oraz Polskie Radio dla Zagranicy, a przez Internet, aplikacje i w systemie DAB+ nadaje: Czwórkę, Polskie Radio Dzieciom, Polskie Radio Chopin i Polskie Radio Kierowców. Portal polskieradio24.pl publikuje codziennie najważniejsze wiadomości z kraju i ze świata oraz udostępnia unikatowe serwisy specjalne, materiały archiwalne i multimedia.Polskie Radio S.A.

by e-smart.pl